AFHOLDT: OPFØLGNING PÅ “HVOR BLI´R DET AF”?

Events

OBS: Der er ikke flere pladser på den udvidede rundtur.

Den 11. marts besøgte CradlePeople Amager Ressource Center til en diskussion om, hvordan vi sikrer en mere intelligent affaldsforebyggelse i fremtiden. Nu følger vi op med en udvidet rundtur på anlægget for at se nærmere på, hvor vores produkter havner, når de bliver til affald.

Tid og sted:
Den 23. april kl. 16:00-18:00
Amager Ressourcecenter, Kraftværksvej 31, 2300 København S

Arrangementet er fuldt booket.

Der er et begrænset antal pladser, så tilmelding sker efter først til mølle-princippet. 

Affaldshåndtering i dag
Ulla Röttger, direktør for Amager Ressource Center, lagde den 11. marts ud med at fortælle, hvordan vi håndterer affaldet i dag og om det nye forbrændingsanlæg, der skal erstatte det eksisterende og meget forældede anlæg. 

Har verden brug for flere smukke kaffekopper?
Det bør man spørge sig selv, ifølge Nille Juul-Sørensen, direktør for Dansk Design Center, som også deltog den 11. marts. Vi skal tænke os om, inden vi køber nye ting eller producerer nyt design. Luksus i fremtiden vil ikke længere være en ny bil eller et flot ur; inden længe er det adgangen til rent vand, der vil være den mest eftertragtede vare, og som vil være det privilegium, vi alle vil stræbe efter. Hvis man som designer vil have en fremtid, skal man således skabe ting, der er nødvendige i verden, og som efter brug kan adskilles og genanvendes i sine rene råmaterialer.

Tina Sig Olesen fra CradlePeople viste gode eksempler på succesfulde cirkulære forretningsmodeller og på design, der er designet til at råmaterialerne bliver brugt igen og igen.

Rundtur i anlægget
Vi blev inviteret på en kort rundtur i det store affaldsanlæg, hvor vi blandt andet kunne nyde den flotte udsigt fra anlæggets tag, og komme helt ind i kontrolrummet, hvor vi kunne opleve de enorme grabbe fordele affaldet, inden det bliver brændt.

Gik du glip af CradlePeoples besøg på Amager Ressourcecenter den 11. marts, eller synes du rundturen var for kort? Så har du nu chancen for en udvidet rundtur på anlægget den 23. april.